Mand

Nederlandse Klantenservice🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

Damespyjama van satijn of zijde

Damespyjama’s van satijn of zijde: hoe te kiezen?

Pyjama’s, gemaakt van verschillende materialen, zijn onmiskenbaar nuttig. Een damespyjama moet stijl en comfort combineren, dus bij de keuze ervan moet zorgvuldig te werk worden gegaan.

Comfortabele pyjama’s met aantrekkelijke patronen kunnen worden gemaakt van satijn of zijde. Beide materialen, elk met hun eigen bijzonderheden, dragen bij tot dit kledingstuk.

Om een verstandige keuze te maken tussen een pyjama van satijn en van zijde, is het belangrijk om hun voordelen en kenmerken te begrijpen.

Kenmerken en voordelen van een pyjama van satijn

Satijn is een van de drie belangrijkste weefsels die bij het weven worden gebruikt. Satijn wordt tegenwoordig gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, zijde en wol. Een grote meerderheid van de kledingstukken wereldwijd wordt ervan gemaakt. We onderscheiden verschillende soorten. Deze zijn :

  • Kurkentrekkers, draperie in satijnbinding met herhaling;
  • Satijn crêpe;
  • Damast, satijnbinding ook met vierkante patronen;
  • Duvetine ;
  • Satin liberty, stof die aan de achterkant is gekrast;
  • Sateen, een katoenen stof met de glans van zijdesatijn;
  • Satijn, satijn met een verhoogd aantal bindsteken;
  • Satijn veranderlijk;
  • Hertogssatijn, zware, dikke en glanzende stof.

Zacht en soepel voor de huid, satijn is gemaakt van een wollen stof en geeft een luxueuze uitstraling aan kleding. Pyjama’s van satijn zijn warm en veelzijdig en zijn het ideale materiaal voor een warme winter.

Met zijn garens en stoffen vermindert satijn het risico om in het zweet uit bed te stappen in vergelijking met andere materialen. Het is ook bestand tegen langdurig wassen zonder te verbleken.

Caractéristiques et avantages du pyjama en soie

Kenmerken en voordelen van zijden pyjama’s

Zijden pyjama’s zijn op het eerste gezicht vaak duurder. Zijde is een zeer luxueus materiaal voor slaapkleding. Het wordt geproduceerd door de rups van bepaalde vlinders en ook door bepaalde spinnen.

De teelt ervan vereist verschillende aanplantingen van moerbeibomen. Zij is bijzonder aangenaam en zeer zacht voor de huid en heeft de eigenschap een thermoregulerende stof te zijn. In de zomer houdt een zijden pyjama u koel en in de winter houdt hij u warm.

Naast deze voordelen is zijde een zeer kwetsbaar materiaal. Het heeft een elasticiteit van 15%. Het is zeer vloeibaar en niet erg dik. Zijden nachtkleding kan zeer snel bederven bij herhaaldelijk wassen. Vanwege dit nadeel kan zijde natuurlijk een weerstandsprobleem oplossen, terwijl de hoge satijnkwaliteit behouden blijft.

Différence entre pyjama en satin et en soie

Verschil tussen satijnen en zijden pyjama’s

Wat betreft het verschil tussen deze twee vormen van pyjama’s, moet allereerst worden opgemerkt dat zijde een materiaal is, terwijl de laatste een weefwijze is (een manier van weven). U kunt dus zijde, katoen, polyester, en vervolgens nylon satijn tegenkomen, evenals zijden doeken en fluweel, en vervolgens keperbinding.

Bovendien geeft geweven satijn zowel een glanzend als een mat resultaat. Alleen al bij dit materiaal hebt u twee keuzes in de afwerking: ofwel de afwerking die een glanzende stof oplevert, ofwel de afwerking die een matte stof oplevert. Satijn heeft op dit gebied dus veel meer mogelijkheden dan zijde.

Zijde, een natuurlijke vezel, wordt verkregen uit de cocons van zijderupsen. De stof die ervan wordt gemaakt is zeer zacht en glanzend. Kortom, zijde is het tegenovergestelde van satijn, dat een manier van weven is.

Vanuit esthetisch en gezondheidsoogpunt zijn de twee bovendien onverenigbaar. Zijde is, in tegenstelling tot satijn, van nature hypoallergeen en antibacterieel. De talloze aminozuren waaruit een zijden pyjama bestaat, zorgen ervoor dat uw huid en haar worden onderhouden en gehydrateerd. Het vermindert in recordtijd de plooien van uw slaap.

Zijden pyjama’s absorberen geen crèmes, zodat u regelmatig kunt genieten van uw avondlijke schoonheidsroutine. Het zijden materiaal zorgt ervoor dat uw haar wordt beschermd tegen pluizen. Uw haar wordt nu minder broos en goed verzorgd. Naast bovengenoemde voordelen is zijde een thermoregulator die geen vocht absorbeert.

Satijn daarentegen is niet alleen geen materiaal zoals zijde, maar ook niet hypoallergeen. Satijnen pyjama’s geven u een slaap van superieure kwaliteit. Het zorgt voor een rustgevende slaap en het lichte gevoel niets te dragen. Dankzij de stof heeft een satijnen pyjama een glad oppervlak. Het stoort u ook niet bij transpiratie. Zeer geschikt voor winter en zomer, de satijnen pyjama beschermt u tegen de hitte en ook tegen elke hoge temperatuur.

Tot slot moet worden opgemerkt dat de prijs van een zijden pyjama hoger is dan die van een satijnen pyjama. De reden hiervoor is simpelweg dat zijde een zeer duur en moeilijk te vinden materiaal is.

Top 3 de pyjama satin

Top 3 satijnen pyjama’s

1- Damespyjama van satijn

Pyjama’s met lange mouwen en in de kleur paars 101, ze zijn een zekerheid voor de winterperiode. Met twee prachtige bloemen aan weerszijden van de kraag is dit kledingstuk erg mooi.

2- Damespyjama flanel-satijn sexy set

Compleet in zwart, is deze onberispelijke pyjamaset genaaid in een V-hals. Met hartjesprint en mouwloos, is het erg schattig en geschikt voor uw avondklok.

3- Damespyjama in satijnflanel

Zeer goede nachtkleding voor thuis, hoog en kort, deze sexy pyjama van satijn en kant is heel uitzonderlijk. Met zijn zwarte kleur kan hij u een onvoorstelbaar comfort bieden.

Top 3 zijden pyjama’s

1- Vrouwen zijden nachtkleding

Deze pyjama is goed gemaakt voor uw avondlijke ontspanning. Aan beide zijden afgezet met satijnen stoffen, is dit kledingstuk alleen maar onberispelijk.

2- Lange zijden damespyjama, zomer met lange mouwen

Goede lange damespyjama in wit en het meest geschikt voor de zomer, dit kledingstuk heeft lange mouwen in twee stukken. Satijn en bedrukt, het kan thuis gedragen worden voor elke ontspanning.

3- Lange damespyjama, pyjama van imitatiezijde

Zeer goede set in een helder blauw, deze pyjama is het beste voor de zomer. Met een andere nacht set, is het geschikt voor XXL vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10% Korting op de hele winkel !

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.