Mand

Nederlandse Klantenservice🇳🇱

–10% NU MET DE CODE SPG10

Welk materiaal voor winterpyjama's voor baby's

Welk materiaal voor de winter baby pyjama?

Als het buiten koud is, moet je je baby warm houden. Daarvoor heb je een zachte en comfortabele winterpyjama nodig. Er zijn echter verschillende materialen waarvan babypyjama’s worden gemaakt.

Om het u gemakkelijker te maken een keuze te maken, volgt hier een selectie van materialen zoals zijde of wol en vele andere.

1- Zijde

Als hypoallergene stof zijn zijden pyjama’s bestand tegen allergenen zoals schimmels en zwammen, in tegenstelling tot hun katoenen en flanellen concurrenten.

Zijde is een aanbevolen winterstof voor uw baby. Het absorbeert vocht en vermindert de wrijving tussen baby’s huid en het bed.

Absorbeert vocht

De zijden pyjama staat bekend als de“koningin van de vezels” en voelt echt aan als een tweede huid zodra je hem aantrekt. Naast het zachte gevoel biedt de stof de beste verzorging en het beste plezier voor het lichaam. De vezels van de stof bevatten een hydrofiel aminozuur met zijketen, dat ‘s nachts overtollig vocht van het lichaam absorbeert en aan de lucht afgeeft.

Hoewel de stof ademend is, bevat het een bepaalde hoeveelheid vocht om de huid gedurende de nacht gehydrateerd te houden. Deze methode van absorptie en afgifte werkt ook in de zomermaanden, zodat het lichaam koel blijft bij warm weer.

Gunstig voor de slaap

Zijden pyjama’s, een zeer luxueuze stof, staan erom bekend slaapproblemen te helpen oplossen en uw baby de hele nacht comfortabel te houden. Het eiwit in de stof combineert 18 soorten natuurlijke aminozuren die terecht“de slaapfactor” worden genoemd.

Verlichting van allergieën

Zijde is de ideale keuze als je baby gevoelig is voor huidallergieën. De natuurlijke eigenschappen van zijde zijn onder andere:

  • Antibacterieel ;
  • Anti-schimmel;
  • Anti-mijt.

Sericine, een eiwit dat Bombyx Mori aanmaakt bij de productie van zijde, is wat elke vorm van bacteriën of mijten tegenhoudt. Zijden pyjama’s zijn altijd gemaakt van 100% natuurlijke zijde. Dit heefthygiënische en gezondheidsvoordelen.

Het voorkomt allergische reacties op de huid en voorkomt huidirritatie die uw baby kan ondervinden door veel bewegen tijdens het slapen.

Bij de productie van de zijde worden geen schadelijke of agressieve chemicaliën gebruikt. Er is dus geen enkel risico voor de gezondheid van de huid van de baby wanneer de zijden pyjama wordt gedragen.

Bébé avec un pyjama polaire

2- Fleece

Ze zijn ook zeer zacht. Fleece houdt de baby goed warm, omdat de fleecevezels de warmte binnenhouden. Als u merkt dat uw baby het koud heeft of als de kamer tocht, is fleece aan te raden.

Als de buik en de tenen van uw baby beide warm zijn of zelfs branden, moet u een laagje verwijderen. Iedereen heeft een iets andere lichaamstemperatuur, dus het is belangrijk om uw baby regelmatig in de gaten te houden. Als uw baby bloost of zijn buikje en handjes warm zijn, dan heeft hij geen slaapzak nodig over zijn fleece pyjama.

Bébé avec un pyjama en fibres naturelles

3- Natuurlijke vezels

Natuurlijke vezels zijn bijvoorbeeld gecertificeerd biologisch katoen, bamboe en merino. Het is bewezen dat ze ademend zijn en vrij van synthetische stoffen en chemische residuen die schadelijk kunnen zijn voor je baby. Ze bevorderen het ademend vermogen en het comfort.

Je hebt misschien gehoord dat natuurlijke vezels anders zijn dan synthetische vezels omdat ze beter ademen. Dat is waar, en vooral belangrijk voor pasgeborenen en hun gevoelige huid.

In een proces dat “wicking” wordt genoemd, absorberen deze natuurlijke vezels transpiratievocht en verdrijven het in de lucht, waardoor ventilatie mogelijk wordt. Een baby heeft de neiging om wakker te worden als zijn temperatuur niet wordt gereguleerd en zijn huid niet volledig kan ademen.

Naast het ademend vermogen zijn natuurlijke vezels ook synoniem voor ultiem comfort en worden ze gekenmerkt door een zachte textuur en minder wrijving bij het bewegen. Wist u dat natuurlijke vezels, zoals biokatoen, door goed te wassen net zo zacht blijven als op de dag dat u ze kocht?

Daarom kan het kiezen van slaapkleding van natuurlijke vezels het verschil betekenen tussen een rustige of onderbroken slaap.

Zoals we hebben gezien, is de lichaamstemperatuur essentieel voor baby’s om te kunnen slapen. Hoewel dit een belangrijke overweging blijft, kunnen ouders door de juiste slaapkleding te kiezen de temperatuur van hun baby op natuurlijke wijze regelen. Een stabiele temperatuur zal zijn slaap verlengen, wat voor u meer slaap betekent.

Natuurlijke vezels presteren goed binnen deze richtlijnen vanwege hun ademende en vochtafvoerende eigenschappen. Ouders kunnen TOG gebruiken om te voorkomen dat hun pasgeborene het te koud heeft in de winter of te warm in de zomer. Zo zijn katoen en bamboe uitstekende keuzes voor warm weer, terwijl merinokleding een ideale keuze is om uw baby warm te houden, zonder risico op oververhitting in de winter.

Bébé avec un pyjama en batiste de coton

4- Batist

Dit is een open geweven katoenen stof die zeer zacht is. Het is niet doorzichtig zoals voile of grasdoek. Deze stof is zeer duurzaam in vergelijking met andere katoenen stoffen en zeer comfortabel om te dragen, omdat hij zeer zacht is. De lichtheid van deze stof maakt het ook een winnaar. Batist is een geweldige stof voor de pyjama van je baby voor de winter.

5- Wol

Wollen pyjama’s zijn een aanrader voor de winter. Dankzij hun textuur geven ze uw baby een beter gevoel. U moet echter voorzichtig zijn. Er zijn verschillende soorten wol. Vraag advies en maak de juiste keuze.

Pasgeborenen brengen ongeveer 80% van hun tijd slapend door en hun fysieke en cognitieve ontwikkeling wordt beïnvloed door de kwaliteit van deze slaap. Het kiezen van slaapkleding van natuurlijke vezels, fluweel, wol en andere materialen is een uitstekende manier om dit proces te ondersteunen. Dit kan ouders geruststellen dat zij er alles aan doen om een veilige en harmonieuze slaap te bevorderen. Het is dus aan u als ouder om de beste materialen te kiezen om de slaap van uw baby te ondersteunen.

Wat is volgens u het beste materiaal voor een winterse babypyjama?

Weet jij al welk materiaal je moet kiezen voor een winterbabypyjama? Vertel ons in een reactie wat jouw criteria zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10% Korting op de hele winkel !

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.